De workshop is voor de medewerkers en de vrijwilligers van archieven of bibliotheken, die speciale interesse hebben in papier, de eigenschappen van papier en vragen hebben over het verval van papier (met name op de langere termijn) en zoeken naar de onderzoeksmethoden om het verval vast te stellen en in kaart te brengen.

De workshop introductie tot monitoring van de papieren collectie van archief of bibliotheek, is een activiteit van een dag waarbij de deelnemers specifieke kennis meekrijgen over het onderwerp monitoring van een archief of bibliotheek en het meten en beoordelen van papiereigenschappen. De actieve deelname van alle deelnemers speelt bij deze workshop een belangrijke rol.

Tijdens de workshop wordt aandacht gegeven aan theorie en praktijk. Vanuit “learning by doing” krijgt de deelnemer de kans om samen de verschillende onderwerpen te exploreren. Terwijl de experts uitleggen, laten deze gelijk zien hoe dat in de praktijk uitgevoerd kan worden. Daarna wordt van de deelnemers verwacht dat zij het vertelde actief toepassen tijdens de workshop en kunnen zij met papieren objecten uit de collectie(s) van het deelnemende archief of bibliotheek aan de slag te gaan waarbij zij de kans krijgen om te gaan meten en de gegevens te analyseren en te beoordelen.

Anders dan bij een lezing willen wij u niet passief laten luisteren maar wordt in de workshop de mogelijkheid tot intensieve discussie en het uitvoeren van metingen gegeven, waarbij de experts additionele informatie geven.

Aanvragen voor gratis Workshop

[contact-form-7 id=”3208″ title=”Contactformulier 1″]